Bento #42: Osechi Ryōri Bento 2014


I think it's at the time to show you my second New Year bento, which I made at the beginning of the year. In contrast to the horse New Year bento contains this here some more traditional food.
In the top left of the bento, you can see datemaki, a sweet rolled omelette from egg and fish paste. Next to it, two cooked mushrooms, sliced ​​dragon fruit and edamame. The flat triangles with sesame is called matsukaze-yaki. That's grilled or in oven baked minced chicken. The recipe I will post in the next days. And in the foreground on the left you see two sekihan onigiri, that I decorated with two flowers made of cheese and corn. Sekihan is with azuki beans cooked rice. Thus the rice gets a beautiful natural pink-reddish color.

Complete content:
  • Datemaki
  • Mushrooms
  • Dragon fruit
  • Edamame
  • Matsukaze-yaki
  • Sekihan-Onigiri
  • Carrot
  • Tomato
  • Salad
  • Cheese and corn for the flowers
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Ich glaube es ist an der Zeit noch schnell das zweite Neujahrsbento zu posten, das ich zum Jahresanfang gemacht habe. Im Gegensatz zu dem Pferde-Neujahrsbento enthält dieses hier etwas mehr traditionelle Speisen.
Oben links sehr ihr Datemaki, eine süßes gerolltes Omelette aus Ei und  Fischpastete. Daneben zwei gekochte Pilze, aufgeschnittene Drachendrucht und Edamame. Die flachen Dreiecke mit Sesam nennen sich Matsukaze-yaki und sind aus Hühnerhackfleisch die entweder gerillt oder ihm Ofen gebacken werden. Das Rezept hierzu folgt noch. Und links vorne habe ich Sekihan-Onigiri geformt die ich noch mit zwei Blüten aus Käse und Mais dekoriert habe. Sekihan ist mit Azuki-Bohnen gekochter Reis. Der Reis erhält dadurch eine schöne natürliche rosa-rötliche Farbe.

Kompletter Inhalt:
  • Datemaki
  • Pilze
  • Drachenfrucht
  • Edamame
  • Matsukaze-yaki
  • Sekihan-Onigiri
  • Karotte
  • Tomate
  • Salat
  • Käse und Mais für die Blume

the food dude  – (January 7, 2014 at 2:32 AM)  

That's a beautiful bento for the new year! Amazing colors and flavors!

Shirley Wong  – (January 7, 2014 at 4:58 AM)  

Everything looks amazing! I want to eat the whole bento!! Thanks for sharing the traditional foods as well!

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